Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Hjärtstartare till din förening

Varje år drabbas cirka 10.000 personer av hjärtstopp utanför sjukhus. Rädda liv och köp in en hjärtstartare till din förening. Fram till den 30 mars kan du ansöka om bidrag för en hjärtstartare. 

Hjärtstartare uppsatt på en vägg

Varför ska man ha en hjärtstartare?

Varje år drabbas cirka 10.000 personer av hjärtstopp utanför sjukhus. Av dessa överlever bara runt 7%. Enda sättet att få igång ett hjärta som drabbats av hjärtstopp är hjärt- och lungräddning tillsammans med en hjärtstartare. Tiden är helt avgörande då chansen till överlevnad minskar med 10% för varje minut som går utan påbörjad hjärt- lungräddning.

Vårt initiativ

Samarbetet mellan oss och Sparbanksstiftelsen Vimmerby ger föreningar möjlighet att söka bidrag för hjärtstartare och främja samhällshälsan.

Det är en ny satsning för trygghet och säkerhet i Vimmerby-regionen som syftar till att ge ekonomiskt stöd för föreningar som vill köpa in en hjärtstartare för att främja livräddande insatser i samhället.

Hur funkar det och hur ansöker man?

Fram till den 30 mars kan lokala föreningar i Vimmerby kommun ansöka om bidrag på upp till 14 000 SEK för att skaffa hjärtstartare. 

För att vara berättigad till bidraget måste föreningar vara lokalbaserade och kunna påvisa behovet av en hjärtstartare samt hur dess närvaro skulle gynna det lokala samhället.

Man håller i hjärtstartare

Vimmerby IF först att få bidrag för hjärtstartare

Vimmerby IF var först med att få beviljat bidrag för hjärtstartare. Vi ställde några frågor till David Lindgren.