Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank, BankID
Händelser i livet

Pensionär snart? Få tips inför pensionen

Snart pensionär? Om du snart ska börja ta ut pensionen kan det vara bra att inte ha för hög risk i sparandet och riskera att det minskar i värde. Fundera också på om du vill ha återbetalningsskydd eller inte innan du går i pension. Det är lite olika regler för när och hur du kan ta ut pensioner. Ta reda på vad som gäller för dig.

För dig som snart är pensionär

Regler när du ska ta ut din pension

Är det dags att fundera på att börja ta ut pensionen? Här finns information om hur och när du kan ta ut din pension.

Woman oiling the fences. Solar panel in the background

Se över risken i ditt sparande

Det kan vara bra att successivt minska risken i ditt pensionssparande. Om du har placerat i en generationsfond anpassas sparandet efter din ålder. Har du din tjänstepension hos oss och inte gjort ett aktivt val anpassas risken också utifrån ålder. Är du osäker på hur din pension är placerad, kontakta oss så hjälper vi dig.

Entrélösningar för Avtalspensioner

Om du väljer att placera din tjänstepension hos oss placeras pengarna automatiskt i någon av våra entrélösningar för de olika avtalsområden som finns. De anpassar automatiskt risknivån löpande efter din ålder.

Fondportföljer för Tjänste- och privat pensionsförsäkring

Portföljsparande i försäkring som anpassar risken efter hur långt du har kvar till pensionen. Finns i tre olika risknivåer.

Generationsfonder

  • Enkelt och bekvämt fondval för pensionssparande
  • Risknivån anpassas successivt efter ålder
  • Låga fondavgifter

Högre pension eller pengar till din familj

Med återbetalningsskydd får din familj pengar från din pensionsförsäkring om du dör. Väljer du bort det kan din pension över tid bli högre. Så fundera över om du ska ha återbetalningsskydd eller inte.