Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Aktieskolan – få tips och lär dig mer om aktier

Vad är aktier? Hur fungerar de? Och vad kan du göra för att öka chansen att tjäna pengar på aktier? I Aktieskolan, som är uppdelad i tre delar, får du tips om aktier och kan lära dig mer. Du som handlar aktivt med aktier kan ta del av dagliga analyser och rapporter i vår nättidning Aktiellt.

Vad är aktier?

Aktier är ägarandelar i ett aktiebolag som handlas på börsen. När du äger aktier är du delägare i företaget. Aktierna måste vara noterade på en börs eller handelsplattform. Om företaget går bra får aktieägarna del i vinsten i förhållande till sin insats i form av utdelning.

Lär dig mer om hur du du kan tjäna pengar på aktier i Aktieskolan

Att handla med aktier är ett roligt och stimulerande sätt att spara. Det är dock viktigt att ha i åtanke att det är mycket som kan påverka en akties värde och att det varierar upp och ner. Det underlättar därför om du är beredd att engagera dig i ditt sparande och följer aktiemarknaden. Lär dig mer i vår Aktieskola.

Nyss börjat med aktier

Har du nyss börjat med aktier eller är på gång att börja aktiespara? I Aktieskolans första del får du information om hur aktiemarknaden fungerar och för- och nackdelarna med aktier som sparform. Du får även veta mer om hur en dag på börsen ser ut, samt vilka typer av aktiekonton som finns och passar just dina behov.

Viss vana av aktier

Har du viss erfarenhet av att handla med aktier men vill lära dig mer? I Aktieskolans andra del får du veta mer om hur värdet på en aktie bestäms och vilka parametrar som påverkar priset. Du lär dig även skapa en god riskspridning i din aktieportfölj och får tips om hur du själv kan avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Van aktieplacerare

Har du hållit på länge med aktier? I Aktieskolans tredje del får du en fördjupning kring hur du kan minimera riskerna i ditt aktiesparande. Du får även information om olika verktyg som du kan använda för att prognostisera en akties förväntade kursutveckling baserat på dess historiska rörelsemönster. 

Kom igång med aktier!

Öppna aktiedepå och börja spara i aktier

Sugen på att börja spara i aktier? Är du kund hos oss och har mindre än 100 000 kronor i totalt sparande? Då betalar du från 0 kronor i courtage! För att börja spara behöver du en depå/värdepapperstjänst. En sådan öppnar du enkelt i internetbanken eller appen.

Frågor?

Köpa och sälja aktier